تغذیه

نمک صورتی

pink salt

نمک صورتی نمکی است که این روزها در قفسه فروشگاه ها به چشم می خورد و افرادی هستند که فقط به صرف ظاهر زیبایی که دارد آن را خریداری کرده و در غذا ها استفاده می کنند .

سالیان زیادی است که مردم به خواص نمک صورتی اعتقاد بی شماری پیدا کردند به طوری که آن را شفای درد های بی شماری مثل ناتوانی جنسی می دانند .

کارشناسان درین کام در این مقاله سعی کردند راجع به نمک صورتی توضیحات جامع و کاملی را در اختیار شما بگذارند تا اگر قصد استفاده از این نمک را دارید با آگاهی کامل این کار را انجام دهید .

نمک صورتی چیست ؟

نمک صورتی که با نام نمک هیمالیا نیز شناخته می شود بخش بزرگی از بازار این روز ها را به خود اختصاص داره به طوری که اکنون صادرات آن به بیش از 400000  تن در سال افزایش پیدا کرده است .

این نمک در منطقه پنجاب پاکستان در کوهپایه هیمالیا تهیه می شود و اصلا به این دلیل است که به این نام خوانده می شود .

نمک هیمالیا نیز مانند نمک دریا حاوی مقادیری از مواد معدنی کمیاب می باشد اما بیشترین دلیل رنگ صورتی حاصل اکسید آهن موجود در آن می باشد .

نمک صورتی در مقابل نمک معمولی

همه نمک ها حاوی سدیم کلراید هستند . نمک فاقد فیبر ، پروتئین وچربی می باشد . سدیم کلراید موجود در نمک خوراکی در یک قاشق چای خوری در حدود 2300 میلی گرم می باشد . در حالی که در همین مقدار نمک صورتی 2200 میلی گرم سدیم کلراید ذخیره شده است .

نمک هیمالیا هیچ گونه چربی ، قند ، کربوهیدرات ، فیبر ، پروتئین و کالری ندارد و تنها سدیم به بدن می رساند  . اما ظاهرا این نمک صورتی دارای 84 نوع ماده معدنی می باشد که از مهم ترین آن ها می توان به کلسیم ، پتاسیم و منیزیوم اشاره کرد . رنگ صورتی آن کاملا طبیعی می باشد . بعضی از متخصصین معتقدند که نمک صورتی نسبت به نمک دریا نیز ارزشمند تر است .

اکنون که حقایقی در مورد هر دو نوع نمک دارید، احتمالاً از خود می پرسید که کدام نوع برای سلامتی شما بهتر است. ستی بیان می کند: «به طور کلی، هر چه مواد افزودنی و مواد ضد جوش کمتری مصرف کنید، بهتر خواهید بود. در نگاه اول، میکروپلاستیک‌ها، فلزات و عناصر کمکی کمتری که در نمک دریا یافت می‌شوند نشان می‌دهند که نمک صورتی هیمالیا انتخاب هوشمندانه‌تری است.

با این حال، بر اساس یک مطالعه در سال 2017 در گزارش های علمی، مقدار مواد “مضر” در نمک دریا در واقع به قدری کم است که تأثیرات آن بر سلامتی ناچیز است. در حالی که کشف پلاستیک های مصنوعی در محصولات غذایی مطمئناً درخواستی برای بشریت برای کاهش آلودگی و ضایعات آن است، هیچ ارتباط قابل توجهی با نوع نمکی که باید بخرید ندارد. به عبارت دیگر، هیچ یک از این نمک ها برای سلامتی شما بدتر نیستند، اما مصرف بیش از حد نمک می تواند منجر به فشار خون بالا، اختلالات سلولی و حتی کنده شدن دیواره معده برای افزایش خطر سرطان معده شود. لی خبر می دهد. اینها تنها سه مورد از راههایی هستند که مصرف بیش از حد نمک به سلامت شما آسیب می رساند.

ما می دانیم که اکنون به چه چیزی فکر می کنید: حتی اگر نمک دریا برای سلامتی شما بدتر نیست، فواید نمک صورتی هیمالیا از نمک دریا بیشتر است. با این حال، در حالی که نمک صورتی هیمالیا از تعداد بیشتری از عناصر مفید نسبت به نمک دریا تشکیل شده است، دکتر لی می‌گوید: «مواد معدنی کمیاب که طعم یا رنگ منحصربه‌فردی می‌دهند در مقدار بسیار کمی وجود دارند که تأثیر ثابت شده‌ای بر سلامتی ندارند». بنابراین، هیچ کدام از این نمک ها برای سلامتی شما نیز مفید نیستند.

اگر جذب درخشش گلگون نمک صورتی هیمالیا شده اید، با این سدیم درخشان به بشقاب خود کمی رنگ اضافه کنید. از طرف دیگر، اگر به نان تست آووکادو، میلک شیک های پیچیده و سایر گرایش های غذایی که مدام بر رسانه های اجتماعی شما تسلط دارند اعتماد ندارید، به نمک دریایی رنگی سنتی بچسبید.

به گفته دکتر لی، «نمک که از نظر شیمیایی به عنوان کلرید سدیم شناخته می شود، صرف نظر از منبع آن برای سلامتی حیاتی است. نمک به بدن ما کمک می کند فشار خون را تنظیم کند، به عملکرد عصبی کمک می کند و به سلول های شما کمک می کند عملکرد خود را برای حفظ سلامت اندام ها انجام دهند. از آنجایی که نمک دریا و نمک صورتی هیمالیا هر دو منابع عالی کلرید سدیم هستند، نمکی را که بیشتر می خواهید انتخاب کنید!

عوارض جانبی نمک صورتی هیمالیا

نمک هیمالیا همان خطراتی را به همراه دارد که هر نوع سدیم رژیمی دیگر را به همراه دارد. دریافت بیش از حد سدیم، از هر منبعی، می تواند منجر به فشار خون بالا (فشار خون) شود. تقریبا نیمی از بزرگسالان ایالات متحده فشار خون بالا دارند، بنابراین دریافت مقدار زیادی سدیم از هر نوعی ایده خوبی نیست. نمک صورتی هیمالیا نیز از این قاعده مستثنی نیست.

  1. بیماری قلبی: فشار خون بالا عامل اصلی بیماری های قلبی عروقی است. با گذشت زمان، این می تواند منجر به سکته مغزی، حمله قلبی یا نارسایی قلبی شود.
  2. نگرانی های کلیوی: سدیم بیش از حد نیز می تواند خطر بیماری مزمن کلیوی (CKD) را افزایش دهد. اگر به بیماری مزمن کلیه مبتلا هستید، پزشک دستورالعمل هایی در مورد میزان مصرف سدیم (از همه منابع) به شما می دهد.
  3. عوارض پوکی استخوان: هرچه نمک بیشتری بخورید یا بنوشید، کلسیم بیشتری از طریق ادرار خارج می شود. به همین دلیل، افراد مبتلا به پوکی استخوان باید برای جلوگیری از از دست دادن کلسیم از رژیم غذایی کم سدیم استفاده کنند.
  4. سرطان: تحقیقاتی وجود دارد که نشان می دهد مصرف بیش از حد سدیم ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید  مضرات پفک برای کودکان

نحوه استفاده از نمک هیمالیا

از نمک هیمالیا در آشپزی استفاده کنید، همانطور که از نمک سفره، دریا یا کوشر استفاده می‌کنید، اگر دانه‌ها هم اندازه هستند. به سختی در پخت و پز حل می شود، دانه های درشت نمک به خوبی به عنوان یک طعم “تمام” عمل می کنند. وقتی نمک ها ریز آسیاب می شوند، محتوای سدیم بیشتری دارند.

کاربردهای غیر رژیمی نمک صورتی

اگرچه این یک جایگزین گران‌تر است، اما می‌توانید از نمک هیمالیا به روش‌های مختلفی استفاده کنید:

خیس شدن در حمام:

اگر اگزمای آتوپیک دارید، ممکن است متوجه شوید که حمام کردن در آب نمک (حدود یک فنجان در هر گالن آب) ممکن است برای پوست شما مفید باشد.

خمیر دندان:

ثابت شده است که خمیردندان حاوی نمک از التهاب و باکتری در دهان جلوگیری می کند. اعتقاد بر این است که مینای دندان را تقویت می کند، دندان ها را سفید می کند، پلاک را کاهش می دهد و از بیماری لثه جلوگیری می کند.

غرغره کردن در یک درمان قدیمی:

نمک سفره را با یک چهارم تا نیم قاشق چایخوری نمک صورتی هیمالیا ریز آسیاب شده از نصف تا یک فنجان آب جایگزین کنید و برای کاهش درد گلو درد غرغره کنید.

نمک هیمالیا چه ویژگی خاصی دارد؟

نمک هیمالیا که حاوی مقادیر مشابه سدیم نمک معمولی است، منحصر به فرد بودن نمک هیمالیا از رنگ صورتی آن ناشی می شود که نتیجه محتوای معدنی آن است. در منطقه پنجاب پاکستان برداشت می شود.

از نظر پزشکی ثابت نشده است که نمک هیمالیا فواید تغذیه ای بیشتری نسبت به سایر انواع نمک دارد. معمولا مردم نمک های مختلف را به دلیل طعم و خواصی که در آشپزی دارند ترجیح می دهند.

چه کسانی نباید از نمک هیمالیا استفاده کنند؟

مصرف زیاد هر نوع نمک برای شما خوب نیست. نمک فشار خون شما را افزایش می دهد که در دراز مدت می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی و خطر سکته شود.

اکثر آمریکایی ها عمدتاً با خوردن غذاهای آماده و فرآوری شده ،نمک بیش از حد را در رژیم غذایی روزانه خود وارد می کنند .

آیا می توانم صورتم را با نمک صورتی بشورم؟

پوست های مستعد آکنه نیز می توانند از آن سود ببرند: شستشوی روزانه با نمک صورتی هیمالیا می تواند به بهبود جوش ها و جلوگیری از ظهور آکنه های جدید کمک کند. استفاده از نمک هیمالیا برای صورت بی خطر است. در واقع می تواند برای پوست مفید باشد! به یاد داشته باشید که اگر پوست حساسی دارید، به آرامی شروع کنید و با عادت کردن پوستتان، آن را افزایش دهید. نمک هیمالیا را می توان به عنوان لایه بردار، پاک کننده یا تونر استفاده کرد. همچنین اعتقاد بر این است که به بهبود گردش خون و سم زدایی پوست کمک می کند.

به طور کلی، خواص نمک صورتی هیمالیا برای پوست به شرح زیر می باشد :

  • توانایی آن در جذب کثیفی و سموم از پوست
  • متعادل کردن سطح pH
  • مرطوب کردن پوست خشک
  • کاهش التهاب

با این خواص، جای تعجب نیست که چرا بسیاری از مردم برای مراقبت از پوست خود به نمک هیمالیا سوگند یاد می کنند

آیا نمک صورتی طعم متفاوتی دارد؟

تفاوت بین نمک هیمالیا و سایر انواع نمک تا حد زیادی به جذابیت بصری مربوط می شود. تفاوت کمی در طعم وجود دارد. با این حال، از آنجایی که نمک هیمالیا اغلب در کریستال های بزرگتر وجود دارد، گفته می شود که طعم شور بیشتری نسبت به نمک خوراکی (مشابه نمک دریایی معمولی) دارد.

چرا نمک صورتی ید ندارد؟

در اوایل قرن بیستم، تولیدکنندگان شروع به افزودن ید به نمک خوراکی کردند تا از سطوح پایین تیروئید (کم کاری تیروئید) و گواتر، رشد یا بزرگ شدن غده تیروئید جلوگیری کنند. نمک هیمالیا حاوی مقادیر کافی ید برای جلوگیری از این عوارض و سایر عوارض نیست. ید یک جزء مهم غذایی برای کسانی است که قصد بارداری دارند یا باردار یا شیرده هستند. کمبود ید می تواند بر رشد جنین تأثیر بگذارد و منجر به مشکلات عصبی در نوزادان تازه متولد شده شود.

نمک معمولی غذا معمولا با علامت “یددار” مشخص می شود، به این معنی که نمک با مقدار کمی ید تصفیه می شود که می تواند به جلوگیری از کمبود ید کمک کند. از آنجایی که نمک صورتی هیمالیا تصفیه نشده است، ید اضافه نمی شود. ممکن است مقدار کمی ید طبیعی وجود داشته باشد، اما نه به اندازه نمک خوراکی یددار.

آیا نمک هیمالیا بی خطر است؟

در حال حاضر هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد نمک صورتی هیمالیا فواید سلامتی بیشتری نسبت به نمک معمولی دارد. جایگزینی نمک خوراکی دانه ریز با کریستال های نمک صورتی هیمالیا ممکن است به کاهش مصرف سدیم کمک کند، اما، مانند هر نمک دیگری، مطمئن شوید که از آن در حد اعتدال لذت ببرید.

برای آگاهی بیشتر می توانید محتوای خوراکی های خوش مزه مرگبار را مطالعه کنید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا