اخباردستور پختغذاغذاهای ایرانی

راز خوشمزه شدن عدس پلو با گوشت چرخ شده

The secret of delicious lentil rice with minced meat

کشور ایران با فرهنگ و تمدن غنی پیشرو در عرصه صنعت آشپزی در جهان می باشد .

بر اساس طیف وسیعی از آداب و رسوم و شرایط آب و هوایی در کشور تنوع غذا بی شمار است .

حتی یک غذا در شهرهای مختلف با توجه به فرهنگ آن منطقه با جاهای دیگر فرق دارد .

به طور کلی در فرهنگ ما آشپزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

سرآشپزان ماهر کشور ضمن اینکه برای خوش طعم شدن و به روز شدن غذاها با توجه به تغییر ذائقه مردم تلاش می کنند , در کنار آن به نکات مهم برای شیوه تغذیه سالم و مفید دقت خاصی دارند .

عدس پلو

عدس پلو جزء غذاهای سنتی ایرانی محسوب می شود  و در میان غذاهای نذری مناسبتی گنجانیده شده است .

اما در پخت همین غذای به ظاهر ساده رازهایی نهفته است , که اگر به  درستی اجرا شود باعث می شود حتی کسانی که تمایل به خوردن این غذا نشان نمی دهند , با طعم بینظیرش برای خوردن آن ترغیب شوند .

طرز تهیه عدس پلوی مجلسی

در مرحله نخست باید عدس خود را از شب قبل با آب سرد خیس کنیم .

نکته : در انتخاب عدس مرغوب دقت کنید .

بهتر است از عدس محلی ( عدس دیم ) که ریز تر از عدس معمولی است و بافت و طعم عالی دارد استفاده کنید .

هنگام پخت , عدس را از داخل آب خارج کرده , درون آبکش می ریزیم .

در این مرحله نوبت به مرینیت ( مزه دار کرن ) عدس می رسد .

عدس را به ادویه هایی چون : زرد چوبه , فلفل سیاه ( در صورت تمایل آویشن و زیره ) آغشته می کنیم .

اکنون داخل ظرف مورد نظر عدس مزه دار شده را به همراه چوب دارچین ریخته و با مقداری آب جوش یا استاک ( عصاره گوشت ) ( البته شکل آماده آن در فروشگاه مواد غذایی به صورت قرص موجود است ) می پزیم .

بسته به نوع عدس زمان پخت آن متفاوت است . در حین پخت به عدس سر بزنید .

راز خوشمزه شدن عدس پلو

آماده سازی برنج :

برنج را که از ساعاتی قبل با آب و نمک خیس کرده ایم , درون آب در حال جوش می ریزیم و بعد از مدت زمان 10 دقیقه ( زمان با توجه به نوع برنج متفاوت است ) آن را خارج کرده و آبکش می کنیم .

درون قابلمه مناسب مقداری روغن مایع و کمی زرد چوبه و نمک ریخته و سیب زمینی هایی که از قبل با قالب شکل داده ایم به کنجد آغشته می کنیم و کف قابلمه می چینیم .

حالا یک لایه برنج آبکش شده , یک لایه عدس پخته شده میریزیم . ( در صورت تمایل می توانید از پودر دارچین و مخلوط زیره سبز و سیاه برای خوش عطر شدن داخل پلو استفاده کنید .)

لایه آخر را با برنج سفید میپوشانیم , درب آن را گذاشته و روی حرارت بالا قرار می دهیم تا بخار آن بلند شود .

کره یا روغن جامد را داغ می کنیم و هنگامی که برنج بخار کرد به آن اضافه کرده و مقداری زعفران دم کرده روی برنج می ریزیم و درب آن را می گذاریم و روی شعله ملایم اجازه می دهیم برنج دم بکشد .

بیشتر بخوانید  ظرفیت خالی چیست؟

آماده سازی مواد برای تزئین روی عدس پلو :

راز خوشمزه شدن گوشت چرخ شده عدس پلو

در اینجا به راز خوشمزه شدن عدس پلو با گوشت چرخ شده پی می برید . می توانید از گوشت گیاهی هم استفاده کنید که ما سویا بسته بندی شده را به شما معرفی می کنیم

گوشت چرخ شده را درون تابه ای ریخته و مدام هم می زنیم تا تکه های گوشت به طور کامل از هم جدا شده و ریز شود و آب گوشت کاملا کشیده شود .

حالا نوبت به اضافه کردن ادویه ها می رسد .

( زرد چوبه , فلفل سیاه و ادویه کاری ) را به گوشت اضافه کرده و مرتب هم می زنیم . شما می توانید برای خرید زردچوبه و خرید فلفل سیاه به فروشگاه درین کام سری بزنید

پیاز نگینی طلایی شده را اضافه می کنیم .

حالا نوبت ریختن روغن است . ( روغن را از ابتدا به گوشت اضافه نکنید )

توصیه : یک لیموی تازه را برش زده و آب آن را درون مایه گوشتی بریزید و یک قاشق شکر اضافه کنید .راز خوشمزه شدن عدس پلو با گوشت

مقدار کمی آب جوش اضافه می کنیم تا تمام عطر و طعم مواد با هم آمیخته شود .

زمانی که آب آن کاملا تمام شد , مایه گوشتی آماده است .

کشمش : کشمش را با آب ولرم خیس کرده و و می شوییم . سپس داخل روغن داغ تفت می دهیم و از روی حرارت برمی داریم و مقدار بسیار کمی آب جوش به آن اضافه می کنیم .

این امر سبب نرم شدن کشمش ما می شود .

خرما : پوست و هسته خرمای رطب را جدا می کنیم و در صورت تمایل آن را با مقداری زعفران و کره آب شده  ورز می دهیم و به شکل توپی یا استوانه ای ( شکل خرما ) در می آوریم و در روغن داغ سرخ می کنیم .

پیاز داغ برای تزئین : پیازها را خلالی می کنیم و درون آب جوش و نمک می ریزیم , سپس آبکش کرده , روی دستمال پهن می کنیم تا آب آن کاملا گرفته شود . حالا در روغن داغ فراوان سرخ می کنیم .

به قسمت خوشمزه و هیجان انگیز تزئین عدس پلو رسیدیم .

در این مرحله با تمام ذوق و سلیقه دست به کار شوید و با مواد تزئیینی آماده شده , عدس پلوی خود را چشم نواز کنید و در کنار عزیزان از خوردن آن نهایت لذت را ببرید .

همراهان گرامی : باید بدانیم به همان اندازه که تکنیک و رعایت نکات در آشپزی حائز اهمیت است , استفاده از مواد با کیفیت و همچنین داشتن سلیقه  مهم می باشد .

لطفا یادتان باشد که راز خوشمزه شدن عدس پلو با گوشت چرخ شده و هر غذای دیگری افزودن چاشنی عشق است و مشاهده خواهید کرد چطور معجزه می کند .

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا