غذاهای خارجی

راز بهترین فست فود خانگی

The secret of the best homemade fast food

راز بهترین فست فود خانگی در چند راه نهفته است که در ادامه مطلب آن را بررسی می کنیم

راز خوشمزگی  فست فود و رستورانی وجود ماده‌ای به نام گلوتامات یا ام اس جی (MSG)می‌باشد.
گلوتامات به صورت طبیعی در برخی موارد مواد غذایی مانند گوجه فرنگی قارچ گوشت پنیر پارمزان ذرت و …وجود دارد
گلوتامات همچنین در برخی غذاهای فرآوری شده به عنوان تقویت کننده طعم اضافه می‌شود استفاده از افزودنی‌های خوراکی برای تقویت طعم محصولات غذایی از جمله چیپس‌ها برای بسیاری از تولید کنندگان امری حیاتی به نظر می‌رسد
امروزه این افزودنی‌ها به چیپس‌های سیب زمینی و ذرت و سایر اسنک‌ها و میان وعده‌ها و محصولات نمکی نیز اضافه می‌شوند .

اگر علاقه ای به فست فود ها ندارید می توانید از محتوای راز خوشمزه شدن عدس پلو با گوشت چرخ کرده استفاده کنید

از  عامل خوشمزگی گلوتامات در تولید کدام مواد غذایی استفاده می‌شود

از این فراورده در تولید انواع مواد غذایی کارخانه ای استفاده مب شود . به همبن دلیل است که آن ها از نطر ما طعم به خصوصی دارند و بسیار خوش مزه هستند . اگر بخواهم تعدادی از این مواد غذایی را نام ببرم به شرح زیر می باشد :

  • انواع فست فود
  • چیپس
  • اسنک‌ها
  • غذاهای منجمد
  • سوپ آماده
  • انواع نودل‌ها
  • انواع چاشنی‌ها و طعم دهنده‌های غذا

آیا مصرف گلوتامات خطر دارد

سازمان غذا و دارو این محصول را به عنوان ایمن شناخته شده طبقه‌بندی می‌کند برخی اعتقاد بر این دارند که مصرف دوزهای زیاد گلوتامات می‌تواند باعث تهوع یا ناراحتی عمومی شود طبق این مطالعات تنها ۵ درصد از کل جمعیت به ماده گلوتامات حساسیت دارند بنابراین برای مصرف این ماده طعم دهنده جای نگرانی زیادی وجود ندارد

گلوتامات یا ام اس جی چه کاربردی دارد؟

سدیم گلوتامات یا همون MSG یک تقویت کننده طعم یا جایگزین نمک طعام در تولید محصولات غذایی است
استفاده از گلوتامات در مواد غذایی آماده استفاده از گلوتامات در صنعت فست فودها و انواع چیپس و اسنک‌ها و سوپ‌های آماده انواع سوسیس اسنک‌های گوشتی پپرونی و گوشت دودی به منظور افزایش طعم و همینطور کاهش مقدار مصرف نمک طعام سدیم مصرفی در محصولات اضافه می‌شود همچنین با استفاده از این افزودنی در فرآورده‌ها طعم خوشی که مصرف کننده می‌خواهد ایجاد می‌شود برای اکثریت ما پیش آمده که همان غذاهای فست فود یا رستورانی را در منزل تهیه کرده‌ایم اما آن طعم و مزه مورد نظر خودمان را دریافت نکردیم علت اصلی آن اضافه کردن این افزودنی به صورت چاشنی به غذاهای رستورانی و فست فود می‌باشد .
گلوتامات یکی از عوامل مهم تاثیر بر مغز می‌باشد که اکثر ما آشنایی زیادی با آن نداریم گلوتامات یکی از مهم‌ترین انتقال دهنده‌های عصبی است که به صورت طبیعی در بدن تولید می‌شود گلوتامات یک اسید آمینه غیر ضروری است به این معنی که بدن قادر به تولید میزان کافی آن می‌باشد با این حال ما می‌توانیم با مصرف غذاهای مختلف نیز آن را دریافت کنیم
گلوتامات اسیدامینه اصلی در شیر مادر می‌باشد و اهمیت زیادی برای رشد نوزاد دارد مواد غذایی که سرشار از گلوتامات هستند به طور معمول دارای پروتئین زیاد نیز می‌باشند مانند گوشت قرمز مرغ تخم مرغ پنیر قارچ گوجه فرنگی نخود فرنگی انواع انگور گردو ماهی
مواد غذایی فرآوری شده حاوی نسخه مصنوعی گلوتامات به نام مونو سدیم گلوتامات هستند که باعث افزایش طعم و مزه غذا و خوراکی هستند گلوتامات بیشتر در مغز و سیستم عصبی مرکزی متمرکز شده و به عنوان یک انتقال دهنده عصبی تحریک کننده عمل می‌کند گلوتامین برای سلامت سیستم ایمنی و روده اهمیت دارد و به مکملی محبوب برای مقابله با بیماری‌های التهاب روده تبدیل شده است .

کشف گلوتامات

مونو سدیم گلوتامات اولین بار توسط یک بیوشیمیست ژاپنی که قصد داشت راز خوشمزگی غذایی که همسرش تهیه می‌کند را بفهمد شناسایی شد ما متوجه شد همسرش در تهیه غذاهایش از نوعی جلبک دریایی استفاده می‌کند او جداسازی اسید گلوتامیک را از جلبک انجام داد و طعم خاص آن را( اومامی) به معنی خوشمزه نامید
این طعم اومامی گلوتامات به طعم پنجم در کنار چهار طعم اصلی خوراکی معروف شد این ماده ترکیبی از سدیم و گلوتامات جایگزین مناسبی برای نمک در تهیه غذاها می‌باشد سازمان غذا و داروی اروپا و آمریکا مصرف سدیم گلوتامات را به طور کلی بی‌خطر عنوان کرده و دریافت ۳۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلو وزن بدن را قابل قبول اعلام کرده اند. به گفته این مراکز بدن انسان در نهایت گلوتامات را متابولیز می‌کند .

فواید گلوتامات

گلوتامات فراوان‌ترین انتقال دهنده عصبی در مغز می‌باشد که برای سلامت روده استخوان سیستم ایمنی و ماهیچه‌ها ضروری است گلوتامات به عملکرد حافظه و یادگیری و پردازش اطلاعات کمک می‌کند باعث افزایش آرامش و کاهش اضطراب و بهبود شرایط خواب می‌شود گلوتامات باعث فعال نگه داشتن دستگاه گوارش و محافظت از دیواره داخلی روده با کمک به تولید آنتی اکسیدان می‌شود همچنین در عملکرد ریه کلیه قلب استخوان و سیستم ایمنی و معده نقش مهمی دارد و قادر به تقویت عملکرد سلول‌ها در برابر سرطان و عفونت‌ها می‌باشد

عوارض مصرف بیش از حد گلوتامات

در شرایطی که گلوتامات برای بقای انسان ضروری است مصرف بیش از حد آن می‌تواند سمی بوده و موجب آسیب و مرگ سلول‌های عصبی شود مصرف گلوتامات بیش از حد ممکن است در بروز بیماری‌های میگرن آلزایمر و سرد نقش داشته باشد در هر حال علم تاکنون هیچ اثری برای عدم سلامتی به دلیل مصرف گلوتامات یا همان ام اس جی در حدودی که در غذاها وجود دارد پیدا نکرده است همانطور که ما سندروم رب گوجه فرنگی یا سردرد مزمن پارمزان را نداشته و نشنیده‌ایم هیچ مدرکی بر اثبات این مشکلات در نتیجه مصرف گلوتامات پیدا نشده و از غذا چون طعم خوبی دارد در رژیم غذایی ما نیز باقی می‌ماند
در حال حاضر محصول گلوتامین یا ام اس جی به صورت بسته‌بندی در قالب چاشنی غذایی در برخی فروشگاه‌ها در دسترس می‌باشد
افرادی که نسبت به مصرف این ماده حساسیت دارند یا مشکوک به سلامت این افزودنی هستند و در مصرف آن تردید دارند می‌توانند قبل از خرید محصولات خوراکی روی پاکت یا برچسب محصول را چک کرده و از وجود افزودنی گلوتامین یا همان گلوتامات سدیم یا ام اس جی اطمینان حاصل کند به طور کلی گلوتامین در محصولاتی از قبیل انواع سوسیس و کالباس انواع چیپس و اسنک نودل و لازانیا سوپ آماده انواع گوشت‌های فرآوری شده عصاره‌های مرغ و گوشت و سبزیجات و انواع گوشت دودی به صورت مصنوعی به جای نمک طعام استفاده می‌شود و البته در محصولات طبیعی از قبیل گوشت قرمز مرغ تخم مرغ پنیر قارچ گوجه فرنگی نخود فرنگی انواع انگور گردو و مقادیری از گلوتامات سدیم وجود دارد

تازگی مواد مورد استفاده در بهترین فست فود خانگی

علاوه بر ادویه گلوتامات ، استفاده از مواد غذایی تازه و با کیفیت ، بر طعم فست فود خانگی ما موثر می باشد . همچنین استفاده از فراورده های گوشتی که در کارخانه های معتبر تولید می شوند ، علاوه بر طعم خوب ما را از لحاظ سلامتی دچار مشکل نمی کنند .

پاشیدن آب بر روی غذا در بهترین فست فود خانگی

برای درست کردن پیتزا در منزل ، یکی از نکات ضروری برای کش آمدن پنیر ، علاوه بر استفاده از پنیر با کیفیت پاشیدن آب در اواسط پخت روی آن می باشد .

در اینجا تعدادی از رازهای خوش مزه شدن فست فود  خانگی را به شما گفتیم . اگر شما راه دیگری برای خوش مزه شدن بلدید می توانید در کامنت ها ما را همراهی نمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا