دستور پختغذاغذاهای ایرانی

چند نوع چاشنی عالی برای قرمه سبزی

A few types of excellent seasonings for vegetable curry

در دنیای آشپزی، قرمه سبزی به عنوان یکی از غذاهای محبوب و معروف در کشور ما شناخته می‌شود، این غذا که به واسطه ترکیبی از سبزیجات، گوشت و حبوبات غنی و متنوع در ترکیبات آن، علاوه بر طعم لذیذ، ارزش غذایی بالایی دارد. یکی از عواملی که قرمه سبزی را به یک غذای منحصر به فرد تبدیل می‌کند، استفاده از چاشنی مخصوص آن است..
در این مقاله قصد داریم به چند نوع چاشنی عالی برای قرمه سبزی بپردازیم که ترکیبی از ادویه‌ها و سبزی ها است که به غذا طعم و مزه خاصی می‌بخشد، این چاشنی ها به دلیل وجود ترکیبات ذکر شدخ می توانند تأثیر قابل توجهی بر عملکرد معده، سیستم گوارشی و حتی روحیه ما در زمان مصرف قرمه سبزی داشته باشند، استفاده و انتخاب درست از این چاشنی ها می‌تواند تفاوتی عمده ای در طعم و کیفیت قرمه سبزی به وجود آورده و تجربه غذایی را بیش از پیش لذت بخش کند.
با مطالعه این مقاله، نه تنها با چگونگی استفاده بهینه از چاشنی های مختلف برای قرمه سبزی آشنا خواهید شد، بلکه می‌توانید خلاقیت خود را نیز در تهیه آنها بکار برده و نتایجی منحصر به فرد و شگفت‌انگیز در طعم قرمه سبزی خود ببینید، در ادامه طرز تهیه سه نوع از این جاشنی ها را مشاهده می کنید:

در مقاله ای قبل نیز از راز خوشمزه شدن عدس پلو با گوشت چرخکرده مطالبی را عنوان کردیم که پیشنهاد می کنیم آن را هم مطاله کنید

چاشنی سبزیجات و ادویه ها:

مواد لازم که سعی کنید با دقت و بصورت تازه تهیه کنید ( اگر تازه ندارید عیبی ندارد خودتان را به دردسر نیندازید )

سبزی های خشک قرمه سبزی

  • ریحان: 50 گرم
  • شنبلیله: 50 گرم
  • مرزه: 50 گرم
  • ترخون: 50 گرم
  • گشنیز: 50 گرم
  • جعفری: 50 گرم
  • تره: 50 گرم

ادویه ها مناسب قرمه سبزی

  • زیره سبز: 50 گرم
  • فلفل سیاه: 50 گرم
  • دارچین: 50 گرم
  • زرد چوبه 100 گرم

طرز تهیه:

• ابتدا سبزی های خشک را کاملا آسیاب کرده و با هم مخلوط کنید
• سپس ادویه ها را جداگانه آسیاب کنید
• تمامی مواد را کاملا با هم مخلوط کنید
در این مرحله مخلوط بدست آمده را الک کرده تا تکه های درشت و چوب ها از آن جدا شده و یک ترکیب یک دست داشته باشید.
از چاشنی بدست آمده می توانید برای عطر و طعم بی نظیر قرمه سبزی و برخی از پلوهای مخلوط استفاده کنید.
می توانید در یک ربع آخر پخت قرمه سبزی این چاشنی را اضافه کرده و اجاره دهید خرشت شما عطر و طعم آنرا به خود گرفته و کاملا جا بیوفتد.

از جمله موارد مهم که باید به ان دقت کنید در پخت قورمه سبزی، استفاده بجا از سبزیجات تازه با مقادیر معین شده است. برای تهیه قورمه سبزی باید سبزی به خوبی تفت داده شود، دقت کنید که تفت دادن بیش از اندازه سبزی باعث تغییر طعم تلخ شدن آن می‌شود.

ترکیبات ادویه مخصوص قورمه سبزی

ترکیبات ادویه مخصوص قورمه سبزی

ترکیبات ادویه مخصوص قرمه سبزی شامل موارد زیر به همراه میزان مورد استفاده آن می باشد

  • پودر گل محمدی : ۲ قاشق غذا خوری
  • پودر غوره : ۲ قاشق غذا خوری
  • زردچوبه : ۱ قاشق غذا خوری
  • پودر فلفل سیاه : ۱ قاشق غذا خوری
  • پودر رازیانه : ۱ قاشق غذا خوری
  • شنبلیله خشک : ۲ قاشق غذا خوری
  • تره خشک : ۲ قاشق غذا خوری
  • جعفری خشک : ۲ قاشق غذا خوری
  • گشنیز خشک : ۲ قاشق غذا خوری
  • اسفناج خشک : ۲ قاشق غذا خوری
بیشتر بخوانید  عدس پلو با عدس ریز (طرز تهیه و مواد لازم)
تمامی مواد بالا را اسیاب کرده و سپس الک کنید تا ناخالصی های آن جدا شود، سپس می توانید در آخر پخت به قرمه سبزی اضافه نمایید.

معجون قرمه سبزی

در اینجا می خواهیم معجون قرمه سبزی را برای شما شرح بدیم در این ترکیبات به نتیجه ای بسیار مطلوبی خواهید رسید که اگر از خوردن قرمه سبزی شما انگشتانتان را گاز نگیرند قطعا همیشه و همه جا از شما به عنوان یک آشپز ایرانی معرکه یاد خواهند کرد

  • دو قاشق غذاخوری رب انار
  • سه قاشق غذاخوری آب نارنج
  • سه قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
  • یک قاشق چایخوری شکر
  • یک قاشق چایخوری نمک
  • یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • نصف قاشق غذاخوری رب
  • مقدار ی کمی آب
تمامی مواد را با هم خوب مخلوط کرده و چهل دقیقه آخر به قرمه سبزی اضافه کنید.

برای استفاده از این چاشنی، باید بگذاریم که قورمه سبزی به طور کامل جا بیفتد، آنگاه چاشنی را اضافه کنیم. پس از اضافه کردن این چاشنی باید بگذاریم، خورش حداقل به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا مزه چاشنی را جذب کند.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم چند نوع از چاشنی های عالی و امتحان شده برای خرشت قرمه سبزی را معرفی کنیم اما بهتر است کمی هم در مورد خواص مواد موجود در این چاشنی ها بدانیم:
سبزی‌های موجود در چاشنی های معرفی شده منبع مناسبی از ویتامین C هستند، که این ویتامین یکی از مهم‌ترین ریزمغذی‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن می‌باشد.
یکی از خواص این غذا افزایش اشتها است، علاوه بر بوی دل‌انگیز و طعم به خصوص، این غذا به دلیل داشتن زردچوبه به افزایش اشتها و هچنین کنترل دیابت کمک می کند، ادویه زردچوبه که در خورش قورمه سبزی به کار می‌رود، دارای خاصیت ضد التهابی بوده و برای جلوگیری از آرتروز و کاهش درد مفاصل نیز مناسب است و همچنین یکی از منابع مناسب آنتی اکسیدان نیز می باشد.

تره و جعفری دو سبزی هستند که دارای منابع ویتامین A هستند که برای بینایی بسیار مفید می باشد.
از دیگر خواص سبزی جعفری می‌توان به کمک به تقویت فشار خون اشاره کرد، این سبزی با داشتن فولیک اسید به پمپاژ بهتر قلب کمک می‌کند، سبزی جعفری دارای روغن خاصی بوده که به جلوگیری از رشد غدد مضر از جمله غدد سرطانی کمک می‌کند. از این نظر برای جلوگیری از ابتلا به سرطان نیز مفید می‌باشد.
همچنین جعفری و شنبلیله منابع سرشار از منیزیم هستند، کلسیم و منیزیم برای محکم شدن استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. همچنین با وجود آهن بسیار زیاد در این سبزی‌ها، منبع مناسبی برای تامین آهن بدن بوده و باعث بهبود کم خونی می‌شوند
امیدواریم با خواندن این مقاله و استفاده از مطالب آن یک ترکیب عالی از این شاه خرشت ایرانی بدست آورده و در کنار خانواده تان از خوردن آن لذت ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا