دستور پختغذاهای ایرانی

عدس پلو با عدس ریز (طرز تهیه و مواد لازم)

Lentil pilaf with small lentils

امروز می خوام طرز تهیه عدس پلو با عدس ریز رو  براتون بنویسم که هم خوشمزست و هم خیلی مفیده، بر خلاف تصور خیلی ها که فکر می کنن عدس پلو یک غذای معمولیه اما اگه اصولی درست بشه، میشه حتی به عنوان یک غذای مجلسی هم از اون استفاده کرد به علاوه یک غذای نذری عالی هم هست.

پس با من همراه باشید.

مواد لازم پخت عدس پلو با عدس ریز

  • برنج: 3 پیمانه
  • عدس ریز: 2 پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: به میزان لازم
  • پیاز: 2 عدد
  • کشمش: 4 قاشق غذا خوری
  • کره: 100 گرم
  • زعفران: به میزان لازم
  • ادویه مخصوص عدس پلو: به میزان لازم

نکته: ادویه عدس پلو شامل: پودر دارچین، پودر زیره، پودر گل سرخ، پودر تخم گشنیز، پودر هل هر کدام به اندازه یک قاشق غذا خوری به علاوه نمک، فلفل و زرد چوبه به میزان لازم

طرز تهیه عدس پلو با عدس ریز

طرز تهیه عدس پلو با عدس ریز

مراحل کامل تهیه عدس پلو با عدس ریز را در زیر اشاره می کنیم . در مقاله دیگر راز خوشمزه شدن عدس پلو با گوشت چرخ شده نیز توضیح کامل داده ایم که پیشنهاد می کنیم حتما آن را مطالعه کنید

  • ابتدا برنج را به همراه آب و نمک بگذارید تا کمی خیس بخورد بخصوص اگر برنج تازه امساله باشد
  • عدس ها را از دو ساعت قبل در آب ریخته و اجازه دهید خیس بخورد
  • کشمش های پاک کرده را در ظرفی بخیسانید، نیازی به خیساندن کشمش برای مدت طولانی نیست چون خیساندن طولانی مدت باعث باز شدن کشمش ها و ظاهر بد آنها می شود
  • زعفران را کاملا پودر کرده و برای رنگ دهی بیشتر چند قالب یخ در آن بیندازید و بگذارید تا کاملا رنگ باز کند
  • یک پیاز را نگینی کرده روی حرارت تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شود
  • سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز ها اضافه کرده و مخلوط نمایید
  • ادویه عدس پلو را به همراه کمی از زعفران را به مخلوط گوشت اضافه نمایید، کمی تفت داده و زیر شعله را خاموش کنید
  • نصف این مخلوط را برای داخل عدس پلو و نصف دیگر را می توانید برای تزیین نگه دارید
  • در این مرحله عدس ها را آبکش کرده و در ظرفی بریزید
  • مقداری آب روی عدس ریخته و سی دقیقه اجازه دهید مقداری با آب بپزد اما نباد کاملا پخته شوند و وا بروند
  • عدس های نیم پز را آبکش کرده و کنار بگذارید
  • یک قابلمه بردارید و تا کمی بیشتر از نصف آن را آب ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید
  • زمانیکه آب به جوش آمد برنج هایی که خیس کرده بودید به آن اضافه کنید و بگذارید بجوشد
  • زمانیکه برنج ها کمی نرم و به اصطلاح نیم پز شد آنرا آبکش کنید
  • در این مرحله ته قالبمه مقداری زعفران، روغن و کره بریزید روی حرارت کم گذاشته تا آب شوند
  • اگر مایل هستید می توانید ته دیگ سیب یا هر نوع ته دیگ دلخواه خود را ته ظرف بچینید
  • سپس یک لایه برنج بریزید
  • روی برنج ها مقداری از عدس و گوشت چرخ کرده ریخته و این مراحل را لایه به لایه ادامه دهید
  • در آخر می توانید مقداری از زعفران را روی لایه آخر برنج ریخته و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا غذای شما دم بکشد
  • تا برنج دم بکشد مواد تزئین را آماده کنید
  • پیاز دوم را خلالی کرده و سرخ کنید، سپس پیاز های سرخ شده را از روغن خارج کرده و روی دستمال روغن گیری بریزید تا روغن اضافه آن خارج شود
  • در مرحله بعد ظرف دیگری را روی گاز با شعله کم قرار دهید
  • کره را در ظرف ریخته تا آب شود
  • کشمش ها را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید
  • کمی زعفران به این مخلوط اضافه کنید و ظرف را برای تزیین روی عدس پلو کنار بگذارید
  • بعد از دم کشیدن عدس پلو می توانید غذا را در ظرف مورد نظر سرو کرده با پیازداغ خلالی، گوشت چرخ کرده، کشمش و زعفران تزئین نمایید
بیشتر بخوانید  طرز تهیه گرانولای رژیمی

نکات مهم

  • اگر تمایل دارید برای تزئین عدس پلو می توانید از گوشت قلقلی هم استفاده کنید به این صورت که گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز که رنده ریز شده و آب آن گرفته شده است به همراه ادویه ها و کمی زعفران ورز دهید، سپس به اندازه های دلخواه گلوله گلوله کرده و سرخ کنید
  • می توانید وقتی لایه های برنج و مواد میانی را در قابلمه ریختید روی لایه آخر کره های مکعبی با فاصله بچینید در در زمان دم کشیدن غذا به برنج ها نفوذ کرده و عطر و طعم بهتری به عدس پلو شما بدهد
  • برای دور چین غذا هم می توانید از سالاد شیرازی استفاده کنید
  • در مواد عدس پلو بجای گوشت چرخ کرده از مرغ پخته و ریش ریش شده هم می توانید استفاده کنید
  • یکی دیگر از موادی که در تزئین این غذا قابل استفاده بوده خلال پسته و بادام است

این غذا می تواند یکی از غذاهای کم خرج تلقی شود و برای پخت آن می توانید از راهنمای 12 نوع برنج ایرانی را مطالعه کنید

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا